Financial lease is een speciaal product voor ondernemers.

 

Bij financial lease hoeft u geen gebruik te maken van uw eigen financiële middelen en de financiering staat los van uw overige zakelijke financieringen. U kunt zelf de looptijd bepalen die past bij de afschrijving en de leaseperiode van het object. Omdat de rente die u betaalt voor uw Financial Lease overeenkomst vooraf wordt vastgesteld, betaalt u maandelijks een vast leasebedrag. De rente blijft gedurende de looptijd van het leasecontract ongewijzigd. U weet dus exact waar u aan toe bent. Helder en duidelijk.

 

Kortom, geen ondoorzichtige financiële constructies, maar een vast aflosbedrag, een vaste looptijd en een vaste lage rente.

 

Ideaal voor ondernemers
Als ondernemer weet u hoe belangrijk en noodzakelijk een auto kan zijn voor uw bedrijfsvoering. Maar tegelijkertijd weet u ook dat de aankoop van een nieuwe auto een flinke aanslag kan zijn op uw werkkapitaal en liquiditeit. Om ervoor te zorgen dat u gewoon door kan gaan met ondernemen, zonder dat u hiervoor een aanslag op uw liquiditeit moet doen, kunt u bij ons een bedrijfswagen leasen. Hiermee betaalt u de auto gewoon in maandelijkse termijnen, terwijl de auto wel volledig van u is.

 

Aftrekbaar?
U kunt het object tot maximaal de aanschafprijs exclusief BTW leasen. De eventuele BTW kunt u direct bij de fiscus terugvorderen, u bent immers economisch eigenaar. Ook de inruil of een deelbetaling behoren tot de mogelijkheden. Voorts bestaat de mogelijkheid om een slottermijn ter hoogte van de reële restwaarde op te nemen in de lease-overeenkomst, waardoor de leasetermijn nog lager uitvalt.  De autokosten, zoals reparatie, onderhoud, verzekeringen en houderschapsbelasting, komen voor uw eigen rekening. Deze heeft u als economisch eigenaar dus helemaal zelf in de hand.

 

Lage leasetermijn
Met Financial Lease kunt u uw auto –inclusief opties en accessoires– voor het volledige bedrag (excl. BTW) financieren. Ook inruil van uw huidige auto of een aanbetaling behoren tot de mogelijkheden. Bovendien kunnen wij u een financiering aanbieden met een slottermijn die in overeenstemming is met de restwaarde van uw auto, waardoor de maandelijkse leasetermijn nog lager uitvalt. U bent bij ons dus verzekerd van financieel maatwerk.

 

Hoe werkt Financial lease?

Heb je eenmaal gekozen voor financial lease? Dan betaal je een vast bedrag per maand (deels rente, deels aflossing). Je betaalt dus logischerwijs iets meer dan wanneer je het bedrijfsmiddel zou aanschaffen. Hier staat tegenover dat je jouw werkkapitaal vrij houdt om eventuele tegenvallers op te vangen of om ergens anders in te investeren. Als je eigen geld kunt inbrengen, valt het uiteindelijke maandbedrag dat je betaalt nog lager uit. Het is bij leasen dus mogelijk om een deel eigen geld in te brengen. Zo kun je het uiteindelijke maandbedrag verder terugbrengen. Je kunt hetzelfde doen als je voor een slottermijn (eindbedrag) kiest. Ook profiteer je gedurende de aflossingsperiode van de al eerder beschreven fiscale voordelen.


Voor wie is Financial lease interessant?

Financial lease is interessant voor

  • Alle ondernemers en zzp’ers die een auto op naam van hun bedrijf willen rijden
  • Startende ondernemers met weinig tot geen startkapitaal
  • Ondernemers die liquiditeit willen behouden
  • Ondernemers die willen profiteren van financiële voordelen zoals rente-aftrek, BTW-teruggaaf en investeringsaftrek
  • Zowel ondernemers die een nieuwe auto willen rijden als ondernemers die op zoek zijn naar een tweedehands

Een financiering is mogelijk met een looptijd van 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. Nadat de looptijd is verstreken, voldoet u de slottermijn die voor het afsluiten van het contract door uzelf is bepaald. Hoe hoger de slottermijn, hoe lager de maandelijkse kosten. Hoe lager de slottermijn, hoe hoger de maandelijkse kosten, maar hoe minder geld u aan het einde van de looptijd hoeft te betalen. Na het voldoen van de slottermijn is de auto officieel van u en is het aankoopbedrag (inclusief rente) volledig afgelost.

 

Voordelen financial lease t.o.v. operational lease

  • Economisch eigenaar, de auto staat op uw naam
  • Mogelijke investeringsaftrek, in de vorm van de BTW van de aanschafwaarde
  • Transparant: altijd een vast bedrag
  • Fiscaal eigendom
  • Flexibel: tussentijds aflossen

Bent u klaar voor uw nieuwe leaseauto?

Bel 085-0688885 of mail info@fairautolease.nl